ua en ru

ЦВК просить збільшити видатки на вибори у 2016 на 30 млн гривень

ЦВК просить збільшити видатки на вибори у 2016 на 30 млн гривень Фото: ЦВК

У бюджеті на вибори заплановано 20 млн гривень

Центральна виборча комісія (ЦВК) просить Верховну Раду та Кабінет міністрів України збільшити субвенції на 2016 рік на 30 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" Центральній виборчій комісії за бюджетною програмою 6741020 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" передбачено видатки в сумі 20 млн гривень, що є недостатнім для забезпечення у повному обсязі підготовки та проведення зазначених виборів у поточному році", - йдеться в повідомленні.

За попередніми розрахунками комісії обсяг коштів, необхідних для організації підготовки та проведення призначених тільки на 27 березня 2016 року перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, перших виборів депутатів районних у місті Києві рад, позачергових виборів криворізького міського голови, становить 31 млн 674 тис. 700 гривень.

ЦВК звернулась до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо збільшення видатків Державного бюджету України на 2016 рік за бюджетною програмою 6741020 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" на суму 30 млн гривень.

Нагадаємо, 30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори мера в Кривому Розі.