ua en ru

ЦВК просить Раду, Кабмін і в.о. Президента забезпечити проведення виборів Президента в Донецькій і Луганській обл

Центральна виборча комісія (ЦВК) звернулася до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України і в.о. Президента Олександра Турчинова з приводу забезпечення реалізації конституційних прав і свобод громадян в частині проведення виборів Президента 25 травня 2014 р., які проживають на території Донецької і Луганської областей. П

Центральна виборча комісія (ЦВК) звернулася до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України і в.о. Президента Олександра Турчинова з приводу забезпечення реалізації конституційних прав і свобод громадян в частині проведення виборів Президента 25 травня 2014 р., які проживають на території Донецької і Луганської областей. Про це стало відомо на сьогоднішньому засіданні комісії ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Дане звернення пов'язане з тим, що у ЦВК продовжують надходити численні заяви та інші повідомлення від ОВК на території Донецької і Луганської областей.

"Загалом, за інформацією, якою володіє ЦВК, станом на 16 травня 2014 р. в наслідок протиправних дій невідомих осіб, які не можуть організувати підготовку і проведення позачергових виборів Президента України з ОВК: №42, 44, 45, 48, 51, 52 в Донецькій області та ОВК №105, 106, 108-111 в Луганській області", - йдеться у зверненні ЦВК.