ua en ru

ЦВК визнала обраними 10 нових депутатів замість тих, хто пішов на роботу в уряд

Центральна виборча комісія (ЦВК) на своєму засіданні сьогодні визнала обраними 4 нових депутатів від партії "Народний фронт", 4 - від партії "Блок Петра Порошенка", одного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка та одного - від "Батьківщини". Про це повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центрвиборчкому.

"У зв'язку з неподанням до ЦВК у встановлений виборчим законом термін відповідних документів, Комісія визнала обраного народного депутата України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 р. Палицю І.П., включеного до виборчого списку партії БПП під №34, таким, який не набув депутатського мандата. Відтак, був визнаний обраним народним депутатом України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Барна С.С., включений до виборчого списку партії БПП під №65", - йдеться в повідомленні.

Раніше 2 грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів України від БПП: Квіта С.М., Стеця Ю.Я., Розенко П.В., від "Народного фронту": Яценюка А.П., Авакова А.Б., Кириленка В.А., Петренка П.Д., від Радикальної партії Олега Ляшка: Вощевського В.М. і від "Батьківщини" - Жданова І.А.

Замість них ЦВК визнала обраними народними депутатами України в загальнодержавному виборчому окрузі таких осіб:

- від БПП: Макарьяна Д.Б. - під №66, Побера І.М. - під №67, Куніцина С.В. - під №68;

- від "Народного фронту": Стеценка Д.А. - під № 70, Драюка С.Є. - під № 71, Романівського А.В. - під № 72, Ледовських Д.М. - під № 73;

- від Радикальної партії Олега Ляшка: Чижмаря Ю.В. - під №25;

- від "Батьківщини" - Кондратюк О.К. - під №18.

"У зв'язку з надходженням до Комісії відповідних документів було зареєстровано 4 народних депутатів України, обраних на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 р. в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Серед них 3 - від БПП, а саме: Барна С.С. - №65, Побер І.М. - №67, Куніцин С.В. - №68, один - від "Батьківщини", а саме: Кондратюк Є.К. - №18 ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, до Ради зайдуть 9 нових нардепів замість обраних міністрами.