ua en ru

ЦВК прийняла рішення про зміни в складі чотирьох територіальних виборчих комісій

Центральна виборча комісія (ЦВК) на засіданні прийняла рішення про зміни в складі чотирьох територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив доповідач з цього питання, секретар ЦВК Тетяна Лукаш зміни будуть в територіальних виборчих комісіях Київської області (Володарській районній виборчій комісії Хмельницької області, Славутській міській виборчій комісії Чернівецької області. Путильській районній виборчій комісії Сумської області, Охтирській міській виборчій комісії).

Також на засіданні ЦВК було прийнято рішення знищити зайві записи державного реєстру виборців у зв'язку з виявленням випадків кратного включення виборця до державного реєстру. "Підготовлено відповідний проект постанови , яким доручається органам ведення державного реєстру виборців знищити такі кратні записи у кількості 7 тис. 598", - сказала заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Раніше повідомлялося, що на засідані 29 березня Центральна виборча комісія України (ЦВК) затвердила проект постанови, яким передбачається, що у вигляді субвенцій з держбюджету на проведення місцевих виборів у 21 населеному пункті України в 14-ти регіонах, які заплановані на 27 травня, буде виділено 1 млн 212,5 тис. грн.