ua en ru

ЦВК прийняла рішення про припинення повноважень і недієздатності Тернопільської ТВК, - "Свобода"

Центральна виборча комісія прийняла рішення про припинення повноважень і недієздатності Тернопільської територіальної виборчої комісії (ТВК). Про це повідомляє прес-служба всеукраїнського об'єднання "Свобода".
Також у Центрвиборчкомі розглянули питання про визнання обраними депутатів від "Свободи" (за виборчим списком) замість перейшли з Тернопільської обласної ради до рад інших рівнів. Засідання ЦВК відвідали народні депутати України свободівці Андрій Мохник, Олег Гелевей і Едуард Леонов.

Центральна виборча комісія прийняла рішення, в якому встановлені факти систематичного порушення Тернопільською ТВК Конституції і закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських селищних міських голів". Відповідну постанову озвучив член Центральної виборчої комісії Валерій Шелудько. Присутні на засіданні члени ЦВК одноголосно підтримали документ, який постановляє:

- достроково припинити повноваження Тернопільської ТВК у зв'язку з систематичними та грубими порушеннями нею Конституції та законів України;

- суб'єктам подання кандидатур членів комісії, повноваження яких достроково припинені, не пізніше 12:00 13 лютого 2013 р. подати до ЦВК кандидатури для включення до складу Тернопільської ТВК замість вибулих;

- з Тернопільською ТВК розглянути питання про визнання обраними депутатами Тернопільської обласної ради наступних за черговістю кандидатів у депутати у виборчих списках відповідних місцевих організацій політичних партій до 18 лютого цього року включно;

- зобов'язати Тернопільську обласну виборчу комісію розглянути питання про реєстрацію осіб обраних депутатами Тернопільської обласної ради встановлених законом України "Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських селищних міських голів".

"На даний Тернопільська обласна рада недораховує 19 депутатів, які з тих чи інших причин пішли або в місцеві органи влади інших рівнів або вибули, так як стали народними депутатами", - зазначив заступник голови "Свобода" Андрій Мохник.

У партії нагадують, що представники тернопільської ТВК більше двох років не вводять в обласну раду нових депутатів на заміщення вибулих.

Читайте також: У Кіровограді суд визнав недійсними довибори в обласну раду, - "Батьківщина"