ua en ru

ЦВК повторно звернувся до ВР та Кабміну щодо збільшення видатків на проміжні вибори

ЦВК повторно звернувся до ВР та Кабміну щодо збільшення видатків на проміжні вибори Фото: голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський

ЦВК просить збільшити видатки на довибори в Раду на 12,5 млн гривень

Центральна виборча комісія (ЦВК) повторно звернулася до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо збільшення видатків на проміжні вибори, призначені на 17 липня 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

"З метою належної організації підготовки проведення проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року Комісія повторно звернулася до Верховної Ради та Кабінету міністрів України щодо невідкладного збільшення видатків Державного бюджету України на 2016 рік за бюджетною програмою "Проведення виборів народних депутатів України" на суму 12 млн 500 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у зв’язку з підготовкою та проведенням проміжних виборів ЦВК вже зверталася до ВРУ та Кабміну щодо збільшення видатків.

"За розрахунками ЦВК обсяг коштів, необхідних для організації підготовки та проведення зазначених виборів, становить 32 млн 167 тис. 600 гривень. Однак Законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" за вказаною бюджетною програмою встановлено видатки в сумі лише 19 млн 667 тис. 600 грн, що на 12 млн 500 грн менше від необхідних", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що відсутність коштів на оплату праці членів дільничних виборчих комісій у день голосування і в дні встановлення підсумків голосування може негативно вплинути на належну організацію роботи виборчих комісій.

"Незважаючи на критичну ситуацію з фінансуванням зазначених виборів, питання виділення додаткових коштів досі не вирішено", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦВК зареєструвала 267 кандидатів на довибори в Раду.