ua en ru

ЦВК оскаржила у ВАСУ скасування реєстрації Романюка кандидатом у нардепи

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявляє, що сьогодні ЦВК подала апеляцію до ВАСУ, оскаржуючи скасування постанови ЦВК в частині реєстрації кандидатом у народні депутати України Віктора Романюка. Про це він повідомив журналістам після сьогоднішнього засідання ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Друга апеляційна скарга стосується безпосередньо постанови Київського апеляційного адміністративного суду, яким було скасовано постанову ЦВК в частині реєстрації кандидата у народні депутати України Романюка. У цій частині ЦВК також не погоджується з рішенням Київського апеляційного адміністративного суду, вважає своє рішення про реєстрацію цього кандидата законним і обґрунтованим і на цих підстави також подала скаргу у Вищий адміністративний суд України", - сказав Охендовський.

Також за його словами, сьогодні ЦВК подала до Вищого адміністративного суду також скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, яким було відмовлено у заяві ЦВК щодо того, щоб залишити без розгляду позов громадянина Шпаковича до ЦВК, в якому поставлено питання про необхідність скасування постанови ЦВК про реєстрацію одного з кандидатів у народні депутати України, а також про визнання протиправною бездіяльність ЦВК.

"Оскільки комісія вважає, що Київський апеляційний суд необгрунтовано відмовив у задоволенні заяви про те, щоб залишити без розгляду позовної заяви згаданого громадянина, ЦВК подала... апеляційну скаргу", - пояснив Охендовський.

Охендовський сподівається, що ці дві апеляційні скарги будуть розглянуті і ВАСУ дасть оцінку як доводам, які викладені в рішенні суду першої інстанції, так і доводи, які викладені в апеляційних скаргах ЦВК.