ua en ru

ЦВК оголосила попередження кандидату в нардепи на окрузі № 224 за порушення обмежень проведення передвиборної агітації

Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила попередження кандидату в народні депутати на окрузі № 224 Василю Пархоменко. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

6 липня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів голова комісії Михайло Охендовський.

Під час засідання були внесені зміни до постанови ЦВК від 12 квітня 2012 р. № 66 "Про утворення звичайних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі" (із змінами).

Окремою постановою були внесені зміни до постанови Центральної виборчої комісії від 28 квітня 2012 р. № 82 "Про утворення одномандатних виборчих округів на постійній основі в межах АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя" (із змінами).

Також внесено зміни технічного характеру до постанови ЦВК від 15 вересня 2010 р. № 355 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в АР Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя), районних у місті Севастополі виборчих комісій, здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів".

Крім того, Комісія розглянула скаргу кандидата в нардепутат України в одномандатному виборчому окрузі № 224 Дмитра Білоцерківця на дії кандидата в нардепутат України в цьому ж окрузі Пархоменко, додані до неї матеріали та пояснення суб'єкта оскарження.

Суб'єкт звернення зі скаргою просив визнати дії суб'єкта оскарження з виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів під назвою "Голосуємо за комуніста - севастополець!" і "Голосуй за комуніста - севастополець!", що не містять відомостей про їх замовника, такими, що не відповідають вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" і оголосити йому попередження.

Після відповідного обговорення Центральна виборча задовольнив скаргу кандидата в нардепутат України в одномандатному виборчому окрузі № 224 Білоцерківця.

Дії кандидата в нардепутат України в одномандатному виборчому окрузі № 224 Пархоменко з виготовлення та розповсюдження вищезгаданих друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про їх замовника, визнані не відповідними вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Отже, кандидату в нардепутат України в одномандатному виборчому окрузі № 224 Пархоменко оголошено попередження за порушення обмежень щодо проведення передвиборної агітації.