ua en ru

ЦВК звернулася до ГПУ з проханням перевірити партійну приналежність Корнацького

Центральна виборча комісія звернулася до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити інформацію про партійну приналежність кандидата у депутати Аркадія Корнацького. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

"Як відомо, постановою ЦВК від 13 листопада 2013 р. залишено без розгляду по суті скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Олега Найди, у якій йшлося про те, що кандидат у цьому ж окрузі Корнацький подав до ЦВК недостовірні відомості щодо своєї партійності. Разом з тим, до ЦВК надійшли, зокрема, заперечення на скаргу за підписом довіреної особи кандидата у народні депутати України в ОВО № 132 Корнацького Сергія Рохманова, відповідно до яких А. Корнацький не є членом Політичної партії "Народний Союз "Наша Україна", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, додані до скарги документи містять ознаки фальсифікації, оскільки юридичної особи з найменуванням Миколаївська обласна організація Політичної партії Народний Союз "Наша Україна" не існує, а за відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців зареєстровано Миколаївську обласну організацію політичної партії "Наша Україна".

"За результатами розгляду наявних матеріалів Комісія прийняла рішення звернутися до Генеральної прокуратури України та передати їй скаргу Найди та заперечення на вказану скаргу разом з доданими до них документами для вжиття заходів реагування відповідно до законів України", - йдеться у повідомленні ЦВК.