ua en ru

ЦВК не буде перераховувати голоси на проблемних округах, - Магера

Центральна виборча компанія (ЦВК) не буде займатися перерахунком голосів на п'яти проблемних округах, повторних виборів не уникнути. ПРО це на брифінгу заявив член ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процедура перерахунку голосів повинна бути витримана від "А" до "Я", якщо ЦВК займеться підрахунком по хоча б по 10 округах, то ми до літа не закінчимо підрахунок голосів. Тому до цього критично треба підходити", - заявив Магера.

Він також нагадав, що ЦВК не має прямих повноважень повторного перерахунку голосів, тому на сьогодні таке питання не стоїть на порядку денному".

Зазначимо, представники опозиції заявляли про необхідність підведення підсумків виборів ЦВК на п'яти проблемних округах без проведення на них повторних виборів.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла рішення визнати вибори в п'яти округах - 94, 132, 194, 197 та 223 - такими, що відбулися з порушеннями законодавства. Сьогодні у виданні "Голос України" було опубліковано постанову Верховної Ради № 11398, згідно з якою парламент рекомендує ЦВК призначити перевибори в округах № 94, 132, 194, 197 та 223.

Читайте також: "Батьківщина" просить ЦВК встановити результати виборів в 197 окрузі на основі протоколів ДВК