ua en ru

ЦВК може заощадити 770 млн грн на виборах Президента

Центральна виборча комісія може заощадити близько 770 млн гривень на виборах Президента, які призначені на 25 травня.

Центральна виборча комісія може заощадити близько 770 млн гривень на виборах Президента, які призначені на 25 травня. Про це на брифінгу повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Законом України про держбюджет на 2014 рік передбачені кошти в розмірі 1,965 млрд гривень на проведення виборів. Однак економія під час проведення президентських виборів може досягти 770 млн гривень. Таким чином, вартість виборів фактично досягне вартості чергових виборів Президента 2010 року", - зазначила вона.

Кошторис витрат на вибори в сумі 1,965 млрд гривень 14 членів ЦВК затвердили на засіданні одноголосно.

Нагадаємо, 27 лютого голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що для проведення виборів Президента України необхідно 1,965 млрд грн.

Зазначимо, в Україні 25 лютого розпочалася виборча кампанія із проведення дострокових виборів Президента.

Центрвиборчком буде використовувати територіальні виборчі комісії, створені в ході президентської кампанії-2010. Позачергові вибори відбудуться за чинним законом "Про вибори Президента". Грошова застава для кандидатів складе 2,5 млн грн.

Згідно з календарним планом, висування кандидатів на пост глави держави триватиме до 30 березня включно, термін подачі документів - до 4 квітня. Передвиборну агітацію можна буде проводити із 20 квітня по 23 травня включно. Встановити офіційні результати виборів у ЦВК мають намір до 4 червня. День виборів призначений на 25 травня.