ua en ru

ЦВК: Виборчий процес в Україні має тривати максимум до 2 грудня

Оголошений сьогодні розпочатим виборчий процес в Україні має тривати максимум до 2 грудня. Про це на сьогоднішньому брифінгу після засідання Центральної виборчої комісії (ЦВК) заявив перший заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми показали орієнтир для всіх суб'єктів виборчого процесу, що 30 липня рівно в 00:00 починається виборчий процес... І найпізніше він повинен завершиться 2 грудня, тому що офіційно виборчий процес завершується через 15 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів, а ЦВК має 15 днів на встановлення офіційних результатів виборів. Ще 5 днів надається для опублікування цих результатів, і після опублікування триває 15-денний термін, який власне закінчує виборчий процес", - сказав Магера.

Нагадаємо, раніше сьогодні голова ЦВК Володимир Шаповал оголосив про початок 30 липня 2012 р. виборчої кампанії з виборів народних депутатів України.

Парламентські вибори в Україні заплановані на 28 жовтня 2012 р. Вони пройдуть за змішаною системою - за партійними списками і в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр складає 5%, у виборах за списками можуть брати участь тільки політичні партії.