ua en ru

ЦВК достроково розпустила Слов'янський райвиборчком

ЦВК достроково розпустила Слов'янський райвиборчком Фото: будівля ЦВК

Достроково припинено повноваження усього складу комісії

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Слов'янської районної виборчої комісії Донецької області. Таке рішення було ухвалено на черговому засіданні ЦВК 9 грудня, повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

Зазначено, що ЦВК постановою від 6 грудня 2016 року №497 повторно зобов'язала Слов'янську районну виборчу комісію до 8 грудня 2016 року включно утворити дільничні виборчі комісій з місцевих виборів п’яти виборчих дільниць для організації підготовки та проведення перших виборів депутатів Миколаївської міської ради об'єднаної територіальної громади та Миколаївського міського голови 18 грудня 2016 року.

"Однак, станом на 9 грудня 2016 року, всупереч вищезазначеній постанові ЦВК та постанові Донецького окружного адміністративного суду, яка набрала законної сили, вказана виборча комісія не утворила відповідні дільничні виборчі комісії, що свідчить про грубе порушення нею вимог законодавства та вказує на неможливість належного виконання своїх обов'язків", - йдеться в повідомленні.

За таких обставин Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Слов'янським райвиборчкомом законів України та достроково припинила повноваження усього його складу.

Тепер місцеві організації політичних партій можуть не пізніше 24:00 11 грудня 2016 року подати до ЦВК кандидатури для включення до складу цієї районної виборчої комісії.

Окрім того, Слов'янську районну виборчу комісію після сформування її нового складу зобов'язано до 13 грудня 2016 року включно повторно розглянути питання щодо утворення ДВК з місцевих виборів п’яти виборчих дільниць і проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу відповідних дільничних виборчих комісій.

Також Комісія зобов'язала Слов'янську РВК невідкладно після утворення дільничних виборчих комісій із місцевих виборів забезпечити виконання інших заходів, передбачених постановою ЦВК від 6 грудня 2016 року №497 "Про окремі питання діяльності Слов'янської районної виборчої комісії Донецької області".

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія попросила Верховну Раду і Кабінет міністрів майже в 19 разів збільшити фінансування проведення місцевих виборів у 2017 році.