ua en ru

ЦВК 22 листопада розгляне питання щодо оголошення виборчого процессу по виборах нардепів, - А.Магера

ЦВК 22 листопада розгляне питання щодо оголошення виборчого процессу по виборах нардепів. Про це журналістам заявив заступник голови ЦВК Андрій магера, передає кореспондент РБК-Україна.

А.Магера додав, що його позиція з приводу даного питання залежатиме від наявності чи відсутності на той час рішення КСУ за зверненням ЦВК щодо терміну повноважень депутатів Верховної Ради України. В разі якщо таке рішення не буде прийняте судом до 22 листопада, А.Магера голосуватиме за початок виборчого процесу.

"Моя позиція залежатиме від наявності і змісту рішення КСУ. Якщо його не буде, то моя позиція відома, я її недноразово озвучував", - сказав він.

В свою чергу заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна також заявила, що вибори нардепів мають відбутися 27 березня, а виборчий процес має бути оголошений 22 листопада. "Ситуація, що склалася, однозначно вказує на дату проведення чергових виборів і 22 листопад ЦВК має оголосити початок виборчого процесу...на сьогодні є очевидним, що норми Конституції є нормами прямої дії і частина перша ст.77 (Конституції) абсолютно конкретно і чтіко вказує на дату проведння виборів. Для того, щоб не проводити вибори 27 березня, необхідно вносити зміни до Конституції", - сказала Ж.Усенко-Чорна.