ua en ru

На церемонію відкриття Олімпійських ігор Україна вийде 195-ї

На церемонію відкриття Олімпійських ігор Україна вийде 195-ї Фото: Олімпійські ігри 2016

Сьогодні урочисто відкриються Гри ХХХИ Олімпіади

Сьогодні, 5 серпня, о 20 годині по бразильському часу і в 2 години ночі за київським в Ріо-де-Жанейро відбудеться урочиста церемонія Олімпійських ігор 2016. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Відомо, що урочиста церемонія Олімпійських ігор триватиме близько трьох годин. Онлайн-трансляцію можна подивитися на РБК-Україна.

Крім театрального дійства церемонія включатиме традиційні елементи: парад країн-учасниць, запалення Олімпійського вогню, підняття Олімпійського прапора, клятви спортсмена, тренера, судді, виконання Олімпійського гімну.

"Парад країн-учасниць буде відбуватися за португальському алфавітом, отже Олімпійська збірна України вийде на стадіон 195-ї з 207 країн-учасниць. За традицією, відкриє парад Греція, де були засновані Олімпійські ігри, а будуть закривати господарі Ігор - бразильці", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що прапороносцем Олімпійської збірної України буде Олімпійський чемпіон Ігор 2000 року в Сіднеї, володар Олімпійського рекорду зі стендової стрільби Микола Мільчев.