ua en ru

Яценюк заявив про необхідність нового плану дій

Яценюк заявив про необхідність нового плану дій Фото: Арсеній Яценюк

За словами прем'єра, такий план дій має засвідчити загальну відповідальність ВР і Кабміну

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що спершу необхідно підписати оновлене коаліційну угоду і затвердити новий план дій. Про це прем'єр заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"За фактом ми розуміємо, що нам потрібно постійно 226 голосів. Це означає, що потрібно завершити переговори з Радикальною партією, щоб РП і юридично, і фактично повернулася в коаліції. Підписати доповнення або оновлене коаліційну угоду і затвердити новий план дій. Чому я кажу про новий план дій? Тому що це спільна відповідальність, нам потрібно усвідомлювати, що потрібно буде далі голосувати за важливі законопроекти", - заявив він.

При цьому він прокоментував майбутні перестановки в Кабміні.

"Ми готові доформувати уряд, якщо у когось з наших партнерів є обґрунтовані претензії... Я хочу почути претензії по кожному міністру, висунутому кожною політичною силою, тому що потрібно нести відповідальність", - заявив прем'єр.

"Я точно не допущу, щоб це було кланове і бізнес орієнтований уряд", - додав він.

Нагадаємо, 17 лютого, "Батьківщина" заявила про вихід з парламентської коаліції, 18 лютого аналогічний крок зробила "Самопоміч".

В той же день, 18 лютого, Яценюк анонсував консультації між фракціями "Народний фронт", "Блок Петра Порошенко" і Радикальної партії по формуванню нової коаліції.