ua en ru

Яценюк закликав до об'єднання антиросійських санкцій за Крим і Донбас

Яценюк закликав до об'єднання антиросійських санкцій за Крим і Донбас Фото: Арсеній Яценюку у програмі "Час-Time" на "Голосі Америки" (nfront.org.ua)

Яценюк у Вашингтоні обговорив питання санкцій проти Росії

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у Вашингтоні виступив за об'єднання санкцій за російську анексію Криму із санкціями через захоплення територій Донбасу. Про це він сказав в інтерв'ю у програмі "Час-Time" на "Голосі Америки" 7 лютого, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Дуже важливо усвідомити, що небезпека нікуди не пропала. Путін буде робити все, що в його силах, - для того, щоби повернути Україну (в своє геополітичне лоно), а ми зобов’язані просто робити все для того, щоби Україна була самостійною і незалежною державою", - сказав він.

Яценюк повідомив, що під час його зустрічей у Вашингтоні піднімалося питання санкцій проти РФ.

"Російський план – це будь-якими засобами і методами або роз'єднати Європейський Союз, або підірвати довіру до України, або роз'єднати ЄС і Сполучені Штати. Або продемонструвати, що начебто Росія - великий прихильник мирного процесу врегулювання, - аби зняти санкції, які дуже жорстко введені після того, коли Росія здійснила агресію по Донецькій і Луганській областях. Санкції щодо (незаконної анексії) Криму не є такі жорсткі. І тому друге питання, яке ми піднімали, - необхідність об'єднати "кримські санкції" з санкціями по Донецьку і Луганську. Щоб Путін не думав, що якщо він забереться з Донецька і Луганська, то вся санкційна політика по відношенню до Російської Федерації буде розглянута і залишаться тільки частково символічні санкції через незаконну анексію Криму", - підкреслив Яценюк.

Під час зустрічей лідера "Народного фронту" у Вашингтоні піднімалося також питання "перепризначення президента Російської Федерації, яке буде саме в день незаконної анексії Автономної Республіки Крим".

"Я звернувся до наших американських партнерів з тим, щоби Сполучені Штати жорстко засудили нелегітимність проведення виборів президента Російської Федерації на території України. І в Сенаті, і в Конгресі, і в інших державних інституціях Сполучених Штатів цей сигнал прийняли", - сказав Яценюк.

"Голосування на території Автономної Республіки Крим є незаконним. Це означає, що в цілому виборчий процес президента Російської Федерації не відповідає міжнародному законодавству", - додав він.