ua en ru

Яценюк високо оцінює шанси позитивного рішення моніторингової місії щодо безвізового режиму

Яценюк високо оцінює шанси позитивного рішення моніторингової місії щодо безвізового режиму Фото: Арсен Яценюк

Україна чекає ратифікації Угоди про асоціації з ЄС всіма країнами-членами Союзу до кінця 2015 р

Моніторингова місія має всі шанси для видачі позитивного результату щодо просування України до безвізового режиму. Про це сьогодні після зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Ксавьє Беттелем журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Та технічна робота, яка виконується урядом України разом з Європейською комісією дозволяє говорити про те, що моніторингова місія має всі шанси для видачі позитивного результату щодо просування України до безвізового режиму", - заявив Яценюк.

При цьому він зазначив, що Україна чекає ратифікації Угоди про асоціації з ЄС всіма країнами-членами Союзу до кінця поточного року.

"І сподіваюся, що референдум, який проводиться в Нідерландах, не стане перешкодою на шляху просування України у Європейський Союз", - підкреслив Яценюк.

У свою чергу Ксавьє Батель додав, що військовий конфлікт в Сирії - це не привід для відвертання уваги країн ЄС від проблем України.

"Деякі люди, можливо, думають, що через ситуацію в Сирії нам треба забути про Україну, але це абсолютно неправильно", - підкреслив Батель.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що д ля отримання безвізового режиму з Еропейским Союзом в 2016 році необхідно прийняти 12 законопроектів.