ua en ru

Яценюк: вступ до НАТО підтримує більшість громадян України

Яценюк: вступ до НАТО підтримує більшість громадян України Фото (прес-служба Кабміну): Арсеній Яценюк

За словами прем'єра, Україна може прискорити прийняття рішення про інтеграцію з Північноатлантичним альянсом

Питання вступу до НАТО підтримує переважна більшість громадян України. Про це заявив голова уряду Арсеній Яценюк у програмі "10 хвилин із прем'єр-міністром" з нагоди Дня захисника України, повідомили у прес-службі Кабміну.

"Ми можемо прискорити таке рішення. Ми повинні максимально посилити співпрацю з Альянсом і привести українські Збройні сили в повну відповідність з його критеріями і стандартами", - зазначив Яценюк.

За його словами, ще дуже багато належить зробити, щоб українська армія відповідала найвищим стандартам збройних сил країн-членів НАТО.

"Відмова у 2008 р. на Бухарестському саміті НАТО Україні та Грузії в підписанні плану дій щодо членства в НАТО призвела до військової агресії Росії у Грузію, а потім і в Україну. Злочином було прийняття у 2010 р. тодішнім парламентом рішення про запровадження так званого позаблокового статусу України. Це призвело до того, що Російська Федерація порушила всі міжнародні угоди і Статут ООН, здійснила військову інтервенцію в Україну, незаконно анексувала Крим і відправила своїх бандитів на територію Донецької та Луганської областей", - сказав прем'єр, наголосивши, що нинішня Верховна Рада вже скасувала позаблоковий статус України.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що для вступу в НАТО потрібна тверда політична воля.