ua en ru

Яценюк вручив ID-картки громадянам, які отримують свій перший паспорт

У понеділок, 25 січня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Будинку Уряду вручив перші паспорти громадянина України у формі ID-картки молодим людям, яким виповнилося 16 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

"Це не паспорти колишнього радянського стилю - книжечки з вклеєними фотокартками, а новий паспорт у вигляді ідентифікаційної картки з чипом, на який можна внести будь-яку ідентифікаційну інформацію. Україна переходить на нові рейки як ідентифікації громадянина, так і формування нових баз даних", - підкреслив Яценюк.

ID-картки, зазначив Арсеній Яценюк, потрібні також, аби в майбутньому біометричний паспорт, за яким українські громадяни будуть їздити без віз до країн-членів Європейського Союзу, видавався дуже швидко. Нові паспорти, за його словами, "повністю підпадають під стандарти ідентифікації, визначені в Європейському Союзі".

"Це наша велика програма, щоби зробити Україну частиною європейського простору і Європейського Союзу", - наголосив глава уряду.

Яценюк також зазначив, що до ID-картки, крім основних даних, можуть бути приєднані, зокрема, дані про соціальні виплати, дані платника податків: "Тобто буде єдиний документ. Не сто довідок - один-єдиний документ, яким ви можете ідентифікувати себе і отримувати послуги від держави, в тому числі через Інтернет".