ua en ru

Яценюк не бачить перспектив для участі тимчасово окупованих територій у виборах 2019 року

Яценюк не бачить перспектив для участі тимчасово окупованих територій у виборах 2019 року Фото: Арсеній Яценюк (yatsenyuk.org.ua)

Вибори повинні бути проведені на умовах доступу всіх партій, ЗМІ, при політичній конкуренції і за українськими законами

Один з гібридних планів відновлення впливу Росії на Україну - це збільшення її політичної присутності у вищому законодавчому органі країни. Про це лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив у інтерв'ю журналу "Фокус".

Яценюк наголосив, що Путін дуже багато разів прораховувався щодо України. "Він очікував, що ми не вистоїмо навесні 2014 року, програємо на виборах, чекав розпаду коаліції, скандалів в українській владі, дефолту, думав, що ми замерзнемо і т. д.", - сказав лідер "Народного фронту".

"Зараз, думаю, його план лежить в площині масованої інформаційної агресії проти України, підкупу політичних діячів, політичних партій і експертів, розширення гібридної війни проти нашої країни і розколу Заходу", - сказав він.

"Влада заслуговує на критику, це правда. Але кампанія проти влади перетворюється в боротьбу проти цінностей західного світу і цінностей вільної України", - зазначив лідер "Народного фронту".

Він висловив переконання, що один з гібридних планів відновлення впливу Росії – це "збільшення її політичної присутності в найвищому законодавчому органі країни", в тому числі через розширення електоральної бази для проросійських сил.

"Якщо мова йде про місцеві вибори, то, звичайно, ці вибори повинні бути проведені. Але на умовах доступу всіх партій, ЗМІ, при політичній конкуренції і за українськими законами", - підкреслив Яценюк, відповідаючи на питання про можливість проведення виборів на території ОРДЛО.

"Що ж стосується парламентських і президентських виборів, то я не бачу перспективи для участі населення цих територій у голосуванні в 2019 році", - сказав лідер "Народного фронту".