ua en ru

Яценюк вірить, що українська мова стане офіційною в ЄС

Яценюк вірить, що українська мова стане офіційною в ЄС Фото: Арсений Яценюк

Яценюк заявив, що Україна прагне до цього

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вірить, що українська мова стане офіційною мовою Європейського союзу (ЄС). Про це заявив Яценюк сьогодні під час пленарної сесії 17-го саміту Україна-ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шановний пане президент (Європейської ради Дональд, - ред.) Туск, шановний пане президент Єврокомісії Жан-Клод, - ред.) Юнкер, ми дуже раді Вас побачити в Україні, і провести цей саміт. Коли у нас буде дискусія про мову, я думаю, ми цю проблему вирішимо, тому що я переконаний, є перспектива і дуже значна, що українська мова стане офіційною мовою Європейського союзу. І для цього ми зібралися. І в Україні ми робимо все, щоб провести складні, але правильні реформи, ці реформи, і ці реформи закладають основу на майбутнє", - заявив Яценюк.

Зазначимо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер рекомендував Україні запастися терпінням на шляху до Європейського союзу.

"Треба мати терпіння, щоб подолати цей шлях і прийти до мети. Ми всі повинні мати терпіння, у нас великий шлях і ми впевнені, що ми його подолаємо", - заявив Юнкер.