ua en ru

Яценюк: для валютно-курсової стабільності потрібна відповідальність Ради в ухваленні бюджету

Для валютно-курсової стабільності потрібна відповідальність Парламенту в ухваленні бюджету і продовженні програми з МВФ. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Ради з просування експорту в четвер, 10 грудня.

"Очікую від Парламенту не просто розуміння і не просто єдності, а відповідальності. Відповідальності в прийнятті бюджету і продовженні програми з Міжнародним валютним фондом, тому що це безпосередній вплив на курс національної грошової одиниці", - підкреслив прем'єр-міністр.

Яценюк підкреслив, що для валютно-курсової стабільності необхідно, аби "український політичний істеблішмент ніс відповідальність за долю країни". "Треба голосувати за збалансований бюджет, треба підтримувати програму з реформування української економіки, яку взяла на себе українська влада і яка підтримується МВФ".

Глава уряду нагадав, що Уряд збільшив золотовалютні резерви із 6 до 13 млрд доларів. На рахунках в Державному казначействі було 108 тисяч гривень, "а зараз ми вже дійшли майже до 100 мільярдів гривень".

"Очікую від Парламенту не просто розуміння і не просто єдності, а відповідальності. Відповідальності в прийнятті бюджету і продовженні програми з Міжнародним валютним фондом, тому що це безпосередній вплив на курс національної грошової одиниці, на стабільність банківського сектору і на стабільність української економіки", - наголосив Арсеній Яценюк.