ua en ru

Яценюк впевнений, що Путін не полишає планів захопити всю Україну

Яценюк впевнений, що Путін не полишає планів захопити всю Україну Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр вважає, що наразі Путін змінює тактику

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк впевнений, що президент Росії Володимир Путін не змінив своєї цілі і планує захоплення усієї території України. Про це прем'єр сказав в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

"Вважаю, що Путін не змінив своєї цілі. Путін хоче захопити не Донецьку і Луганську області, його ціль - вся Україна. Його ціль - переділ світу, і свідченням цього є військові дії в Сирії", - підкреслив Яценюк.

На думку голови уряду, наразі президент РФ міняє тактику. "Зараз він просто міняє тактику - чи захопити Україну військовим, чи політичним, чи економічним шляхом. Чи одразу три в одному. І тут немає жодних сумнівів. Тому ні в якому разі не можна розслаблятися", - зазначив він.

Прем'єр впевнений, що українці виграють цю війну. "Можу відповісти Путіну: нічого не вийде. Українці зробили свій вибір. Ми виграємо цю війну, ми вийдемо з неї сильнішими", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, Путін заявив, що зовнішня політика Росії миролюбна і країні не потрібні ні чужі території, ні чужі природні багатства, у неї немає необхідності з кимось воювати і конфліктувати.