ua en ru

Яценюк: в Україні запрацює постійно діюча антикорупційна місія за участі ФБР

Яценюк: в Україні запрацює постійно діюча антикорупційна місія за участі ФБР Фото: Арсеній Яценюк

Проект угоди про створення міжнародної антикорупційної місії має бути готовий до кінця тижня

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав голів правоохоронних та контролюючих відомств підготувати проект міжвідомчої угоди про створення міжнародної антикорупційної місії в Україні, до складу якої увійдуть представники Федерального бюро розслідувань та Національного агенства по боротьбі зі злочинами Великої Британії. Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"В понеділок на міжнародній антикорупційній конференції була проголошена ініціатива щодо створення міжнародної антикорупційної місії. Тому я даю доручення міністру юстиції України разом з Генеральною прокуратурою України, СБУ, Міністерством внутрішніх справ України, з Державною фіскальною службою, Державною фінансовою інспекцією та іншими контролюючими та правоохоронними органами невідкладно провести засідання з метою підготовки до підписання з нашими західними партнерами, у першу чергу мова йде про Федеральне бюро розслідувань, про Національне агенство по боротьбі зі злочинами Великої Британії та іншими правоохоронними органами західних держав міжвідомчої угоди", - заявив Яценюк.

За його словами, у даному документі має йтися про допомогу українським правоохоронним органам в боротьбі з корупцією всередині країни та можливість порушення кримінальних проваджень за межами України, якщо кримінальний злочин, який вчинений в Україні, тягне за собою перерахування коштів чи придбання активів за межами України.

"На мою думку, це повинен бути створений постійно діючий антикорупційний орган, який складається з провідних фахівців західних правоохоронних органів, які будуть готові приєднатися до великої постійно діючої антикорупційної місії в Україні", - додав Яценюк.

При цьому він закликав глав відповідних відомств підготувати проект міжвідомчої угоди про створення антикорупційної місії в Україні до кінця тижня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що в Україні повинна працювати міжнародна антикорупційна місія.