ua en ru

Яценюк: Україна може отримати ще 1 млрд кредитних гарантій США

Яценюк: Україна може отримати ще 1 млрд кредитних гарантій США Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Домовленість може бути досягнута після візиту в Україну міністра фінансів США

Україна може отримати ще один мільярд кредитних гарантій від США. Про це під час засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Домовленість може бути досягнута після візиту в Україну міністра фінансів США.

"Зараз мова йде про те, щоб у разі, якщо Україна буде продовжувати необхідні реформи для української економіки, соціально-гуманітарного сектору ми могли отримати додаткові кредитні гарантії на ще один мільярд доларів США. І тому будуть проводитися переговори з міністром фінансів США і міністром фінансів України щодо умов, на яких уряд США видасть відповідну кредитну гарантію і щодо тих кроків, які потрібно зробити Україні для проведення реформ", - заявив Яценюк.

Прем'єр також анонсував приїзд місії Міжнародного валютного фонду. "Ми будемо проводити переговори з нашими західними партнерами з приводу соціальних, економічних і фінансових реформ в країні", - додав він.

Нагадаємо, міністр фінансів США Джейкоб Лью 13-14 листопада відвідає з робочим візитом Україну, в ході якого зустрінеться з главою Мінфіну України Наталією Яресько.