ua en ru

Яценюк: учасники АТО мають стати основою нової контрактної армії

Яценюк: учасники АТО мають стати основою нової контрактної армії Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк закликає бійців АТО приєднатися до контрактної армії та нової поліції

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що учасники антитерористичної операції (АТО) мають стати основою нової контрактної армії. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

"Учасники АТО повинні стати основою нової контрактної армії України. І ще однією з таких можливостей є Корпус оперативно-раптової дії - КОРД. Це спецназ української правоохоронної системи, який ставить за мету боротьбу з організованою злочинністю, швидке та оперативне реагування на будь-які прояви правопорушень і злочинів проти прав і свобод громадан", - зазначив Яценюк.

Голова уряду переконаний, що на державі лежить відповідальність за повернення бійців АТО у мирне життя. "Впевнений, що відповідальність держави - забезпечити кожному, хто зі зброєю в руках боронив незалежність і територіальну цілісність України, достойне місце в мирному житті. Чи це буде контрактна армія, чи КОРД, чи нова українська поліція", - впевнений він.

"Звертаюся до всіх військовослужбовців, які повернулися з війни у мирне життя, переходити до контрактної армії і подавати заявки про вступ до нової української поліції", - закликав прем'єр.

Нагадаємо, голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко вважає, що в Україні необхідно збільшити частку контрактної армії з 50 до 70 відсотків.