ua en ru

Яценюк: в цілому США можуть надати Україні 4 млрд дол. фіндопомоги

Яценюк: в цілому США можуть надати Україні 4 млрд дол. фіндопомоги Фото: Арсеній Яценюк

У разі проведення реформ Україна може розраховувати на останній 1 млрд доларів

В цілому Сполучені Штати Америки (США) можуть надати Україні 4 млрд дол. фінансової допомоги. Про це сьогодні за підсумками зустрічі з міністром фінансів США Джейкоба Лью журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз мова йде про наступне 1 мільярд доларів кредитних гарантій від США, і тут немає ніякої дискусії про те, що Україна повинна продовжувати проведення реформ, то в числі тих реформ, які узгоджені з нашими зовнішніми міжнародними кредиторами і які повністю відповідають нашому меморандуму з МВФ", - заявив Яценюк.

"Цей мільярд кредитних гарантій безпосередньо пов'язаний з ефективністю виконання українською державою нашої програми з МВФ",- зазначив прем'єр.

За його словами, у разі проведення відповідних економічних реформ, загальний обсяг фінансування після траншу МВФ для України складе 4 млрд дол.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джо Байден підтвердив готовність надати третій транш у розмірі 1 млрд дол. кредитних гарантій для України за умови, що Україна буде продовжувати розслідування і кримінального переслідування корупційних злочинів, а також гарантії, що податкова реформа в Україні узгоджується з її програмою МВФ.