ua en ru

Яценюк вимагає від наглядової ради "Укрнафти" негайно підписати контракт з Роллінзом

Яценюк вимагає від наглядової ради "Укрнафти" негайно підписати контракт з Роллінзом Фото: Марк Роллінз

Роллінз погодився включити в контакт пункт про виплату дивідендів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від наглядової ради "Укрнафти" негайно підписати контракт з новим главою компанії Марком Роллінзом. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я провів зустріч з міністром, і з головою правління НАК "Нафтогаз України", і з обличчям, яке виграло конкурс на керівництво компанією "Укрнафта". Пан Роллінз погодився на те, щоб у контракті була чітка норма про те, що голова правління компанії "Укрнафта" бере на себе відповідні зобов'язання щодо ефективного управління компанією і виплату дивідендів, що належать державі у тому числі це стосується і питання податкової заборгованості, які має ця компанія", - сказав він.

"Тому сьогодні Кабінет міністрів погоджується і схвалює пропозицію Міністерства про підписання контракту з новим керівником компанії "Укрнафта", і я хочу, щоб наглядова рада невідкладно зібрався як це передбачено статутом, підписав контракт, і щоб новий керівник негайно приступив до виконання своїх обов'язків", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, Роллінз був обраний головою "Укрнафти" 22 липня, 7 вересня новий глава компанії повинен був приступити до виконання своїх обов'язків. Однак стало відомо, що трудовий контракт з Роллінзом досі не підписаний. Зокрема, повідомлялося, що британець відмовляється включити в трудовий контакт пункт по дивідендах і податків.