ua en ru

Яценюк: для збереження підтримки МВФ потрібна єдність ВР, президента й уряду

Яценюк: для збереження підтримки МВФ потрібна єдність ВР, президента й уряду Фото: Арсеній Яценюк

Щоби "далі іти шляхом реформ"

Аби далі проводити економічні реформи і залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом, "необхідне розуміння всіх політсил, президента й уряду, і наша єдність у тому, щоби іти шляхом реформ". Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у "10 хвилинах", повідомляє сайт Кабміну.

Глава уряду зауважив, що торік темпи росту інфляції були практично 45%, а на цей рік поставлено цільовий показник - 12% інфляції.

Яценюк підкреслив, що цього можна досягти, якщо далі проводити економічні реформи і якщо Україна залишатиметься в програмі з МВФ.

"Для цього необхідне розуміння всіх політичних сил, партій, президента країни, уряду і наша єдність у тому, щоби іти по цьому шляху реформ", - наголосив він.

Додаткову подушку для економічної стабільності, наголосив прем'єр, дає співпраця як із Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, так і іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Нагадаємо, раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард допустила припинення видачі кредитів Україні через відсутність реформ.