ua en ru

Яценюк: з 2016 р. навіть "непряме" майно чиновників має бути задекларовано

Яценюк: з 2016 р. навіть "непряме" майно чиновників має бути задекларовано Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр обіцяє абсолютно новий формат податкових декларацій

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні, 18 вересня 2015 року, заявив, що з наступного року все майно, що навіть побічно використовується чиновником, повинно бути задекларовано. Про це він заявив в ході засідання Національної ради реформ, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Прийнято повністю нове законодавство про декларування доходів і видатків державних чиновників. Декларації, які заповнювали держслужбовці вищих категорій в минулому році, і ті, які вони будуть заповнювати в наступному році - "два різних документа", - підкреслив Яценюк.

"Будь-яке майно, яке прямо або побічно використовується державним чиновником, повинно бути задекларовано. Також необхідно розкрити всі зв'язки, прямі або непрямі, щодо власності на майно", - пояснив він.

«Квартири, машини, активи підприємства можуть бути зареєстровані як ніби не на державного чиновника, а на людей, які не мають до нього відношення. Але якщо буде доведено зв'язок і це майно не буде задекларовано - це кримінальний злочин. І за це треба нести кримінальну відповідальність", - підкреслив глава уряду.

Яценюк також зазначив необхідність уточнити підслідність різного роду органів у кримінальному та кримінально-процесуальному законодавстві: "Мова йде про підслідності, яка далі перетинається між Національним антикорупційним бюро, Генеральною прокуратурою, Службою безпеки України і новою Національною поліцією, фактично також дає можливість для зволікання у боротьбі з корупцією".

Нагадаємо, раніше Яценюк пояснив, яким чином складається ціна на газ.