ua en ru

Яценюк розповів, про що говорив з Обамою та Байденом

Яценюк розповів, про що говорив з Обамою та Байденом Фото: Арсеній Яценюк

Серед головних питань на зустрічах Яценюк назвав постачання зброї для України

У вівторок, 16 травня, під час візиту до Вашингтона лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк зустрівся з президентом США 2009-2017 років Бараком Обамою та віце-президентом США 2009-2017 років Джозефом Байденом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Народного фронту".

Як зазначається, після зустрічей в інтерв'ю журналістам Яценюк підкреслив, що Обама і Байден "дуже багато зробили для того, щоб Україна встояла, вижила і щоб сьогодні ми мали ті економічні досягнення, які є в країні, аби не просто втримати Україну у світовому фокусі, а не дати можливості, щоб Росія захопила Україну".

"Нам важливо мати двопартійну підтримку. І Республіканська, і Демократична партії в Конгресі і в Сенаті Сполучених Штатів підтримують Україну. І тому треба вести розмову і з республіканцями, і з демократами - із новою американською адміністрацією, і з представниками Демократичної партії як в Конгресі, так і в Сенаті", - зазначив Яценюк.

Одним із головних обговорюваних питань Яценюк назвав постачання оборонювальної зброї для України.

"Сподіваюся на підтримку Конгресу США і на позицію нової американської адміністрації. Якщо таке рішення буде прийнято - це є чітка відповідь на те, що Україна залишається пріоритетом, що Україна важлива для Європи і для Сполучених Штатів, що ми боронимо свою незалежність і одночасно - кордони країн-членів Європейського Союзу і країн-членів НАТО. Тому це те політичне рішення, яке повинно зараз розглядатися новою адміністрацією", - зазначив він.

Серед тем переговорів лідер "Народного фронту" назвав також продовження програми модернізації українського війська, розпочатої три роки тому - надання техніки й обладнання і тренування українських військовослужбовців.

"І президент Обама, і віце-президент Байден дуже добре знають, що таке Україна. І позиція їх наступна: український успіх важливий для України, але він важливий і для всього світу", - зазначив він.

"І з цим зверненням я йду до американської адміністрації. Ми довели, що можемо боротися. Але боротьба проти озброєної до зубів російського агресора потребує підтримки з боку Європейського Союзу і США", - додав Яценюк.