ua en ru

Яценюк розповів, як будуть вирішувати питання з махінаціями на субсидіях

Яценюк розповів, як будуть вирішувати питання з махінаціями на субсидіях Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Субсидії дадуть усім, хто звернувся, а потім вже будуть визначати хто має на них право

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що кількість людей нечесно претендують на субсидію, складе близько 5% від загального числа субсидуються. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Хтось захоче отримати субсидію в тому випадку, якщо він не має право на цю субсидію. Я очікую, що такий відсоток буде до 5 відсотків", - заявив Яценюк.

Він заявив, що в уряду було два виходи: або зажадати значну кількість довідок і, виходячи з цього, приймати рішення про субсидії, або спростити механізм подачі документів і, відповідно, з більшою простотою виділяти субсидії, а потім вже з'ясовувати чи дійсно у конкретної людини є право на них.

"Ми прийняли рішення йти по іншому шляху. Всім призначити (субсидії - прим. ред.), хто звернувся, а потім зробити перевірку. І якщо людина сдурила і забрала у когось з кишені субсидію, яка їй не належить, то тоді вона буде нести відповідальність", - також заявив Яценюк.

На питання журналістки про те, скільки часу піде на встановлення істинності мотивів і причин для отримання субсидій Яценюк відповів, що, ймовірно, це буде вирішено до осені.

Нагадаємо, 17 квітня стало відомо, що заяви на отримання субсидій отримали 90% українців.