ua en ru

Яценюк проти дострокових парламентських виборів

Яценюк проти дострокових парламентських виборів Фото: Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр вважає, що дострокові вибори призведуть до колапсу

Дострокові парламентські вибори не сприятимуть реформам та можуть призвести до економічного колапсу. Про це сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі програми "Право на владу" телеканалу "1+1", передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз Ви підняли питання дострокових виборів. Що вони принесуть, ці дострокові вибори, що в нас не буде ніяких реформ, крім того, що в нас точно наступить економічний колапс і крім того, що вони не змінять систему державного управління до кращого. Тому зараз для країни потрібна стабільність політична і економічна. А час для виборів ще настане", - сказав він.

Яценюк не повідомив, який рейтинг на сьогодні має його політична сила "Народний фронт" та скільки парламентських місць за прогнозами може отримати у разі участі у дострокових виборах.

"Пригадуєте 2014 рік. Скільки нам давали відсотків? Три. Ми виграли парламентські вибори. Це раз. Два. 2009 - четверте місце. 2010 - третє місце на місцевих виборах. 2012 рік - друге місце на парламентських виборах. 2014 - перше місце. Ніхто не знає, які будуть рейтинги і які будуть результати", - додав він.

Нагадаємо, 27 січня 2016 року президент України Петро Порошенко на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради запевнив їх, що призначення дострокових парламентських виборів не планується.