ua en ru

Яценюк просить ГПУ покарати підписантів контракту про постачання електроенергії до Криму

Яценюк просить ГПУ покарати підписантів контракту про постачання електроенергії до Криму Фото: Арсеній Яценюк

Контракт містить норму про електропостачання до Кримського федерального округу РФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить Генеральну прокуратуру України якнайшвидше розслідувати матеріали справи і притягнути до відповідальності усіх винних у підписанні контракту щодо електропостачання на територію Автономної республіки Крим. Про це він заявив сьогодні під час позачергового засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами прем'єра, даний контракт містить норму щодо постачання електрики з України не до Автономної республіки Крим, а до Кримського федерального округу РФ.

"Нагадаю, що мною, як прем'єр-міністром, було призначено службове розслідування про підписання сумнозвісного контракту на постачання електричної енергії до АР Крим. За результатами цього службового розслідування було з'ясовано, що контракт, який підписувався, містив норму про постачання електричної енергії не до Автономної республіки Крим, Україна, а в якийсь незрозумілий Кримський федеральний округ", - заявив Яценюк.

Він також повідомив, що наразі матеріали знаходяться в генеральній прокуратурі.

"Матеріали знаходяться в генеральній прокуратурі. Я сподіваюся, що генеральна прокуратура завершить розслідування і притягне усіх винних в підписанні даного контракту до відповідальності",- підкреслив Яценюк.

Яценюк зазначив, що він особисто направив відповідні матеріали до правоохоронних органів. Водночас Яценюк закликав невідкладно розпочати ремонтні роботи тих ліній електропостачання, на яких це наразі можливо, з метою відновлення електрики у Херсонській області та забезпечення енергетичної безпеки країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яценюк попросить Порошенка провести засідання РНБО по Криму.