ua en ru

Яценюк закликав коаліцію визначитися з форматом проведення місцевих виборів

Яценюк закликав коаліцію визначитися з форматом проведення місцевих виборів Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр закликав політсили вже зараз приступити до відповідних консультацій

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав коаліцію у Верховній Раді визначитися з форматом проведення місцевих виборів. Про це Яценюк заявив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу звернутися до членів уряду та нашої парламентської коаліції. Буде, звичайно, осіннє загострення, воно завжди відбувається, особливо коли восени ще призначаються вибори в місцеві органи влади... Для того, щоб це загострення не мало негативних наслідків для країни дуже важливо, щоб всі політичні сили, які входять в коаліцію вже зараз прийняли рішення про формат походу на місцеві набори. За інших обставин це буде війна всіх з усіма", - зазначив Яценюк.

"Моя пропозиція Президенту та "Блоку Петра Порошенка" від прем'єр-міністра та "Народного фронту" - ми як найбільші фракції в парламенті повинні визначити єдину систему і підхід щодо участі у виборчій кампанії в місцеві органи влади", - додав він.

Разом з тим Яценюк запропонував політичним силам вже зараз приступити до консультацій, яким чином йти на вибори.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко закликав Раду восени прийняти зміни до Конституції щодо децентралізації.