ua en ru

Яценюк пригрозив РФ ембарго у відповідь

Яценюк пригрозив РФ ембарго у відповідь Фото: Арсеній Яценюк

Введення ембарго РФ може отримати дзеркальну відповідь з української сторони

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив Росії відповідними дзеркальними заходами, якщо з 1 січня 2016 року РФ введе ембарго на українські товари. Про це він заявив на позачерговому засіданні уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Російські погрози про введення ембарго проти українських товарів з 1 січня отримають аналогічну, дзеркальну відповідь української влади. На кожне російське рішення про введення ембарго проти України буде аналогічне українське рішення про введення ембарго проти Росії ", - заявив Яценюк.

Він також звернувся до МЕРТ, Мінфіну, ГФС, МВС і Держприкордонслужби з вимогою вжити заходів для імплементації цих рішень.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко заявив, що продуктове ембарго Росії не вплине на український АПК.

"Все, що потрібно було зробити для "розвитку" торговельних відносин між нашими країнами, Росія вже зробила раніше, частково ще до загострення ситуації на сході, вводячи обмеження на імпорт широкого спектру продукції, починаючи від цукру і кондитерських виробів і закінчуючи овочами, м'ясною і молочною продукцією", - сказав Павленко.

Міністр зазначив, що в результаті диверсифікації основним ринком збуту є країни Азії, на які припадає близько 47% експорту, до країн ЄС експортується 26%, на африканські країни припадає 14%, на країни СНД - 11%.