ua en ru

Яценюк пропонує створити посаду міністра у справах учасників АТО

Яценюк пропонує створити посаду міністра у справах учасників АТО Фото: Арсеній Яценюк

Новий міністр обійдеться без міністерства

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує створити в Кабінеті міністрів України нову посаду - міністра у справах учасників антитерористичної операції (АТО). Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"На першому пленарному засіданні Верховної Ради після того, коли я отримаю відповідні пропозиції, я внесу до парламенту подання про призначення міністра у справах учасників АТО", - сказав Яценюк.За його словами, такий міністр отримає повноваження щодо координації діяльності Міноборони, МВС, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства регіонального розвитку, Мінсоцполітики з тим, щоб всі учасники АТО отримали визначені законодавством соціальні, медичні та майнові пільги.

При цьому Яценюк підкреслив, що мова йде лише про призначення міністра у справах АТО без створення відповідного міністерства.

"Згідно з законом "Про Кабінет Міністрів України" у прем'єр-міністра є конституційні повноваження щодо внесення до парламенту двох міністрів без створення відповідних міністерств... Це політична посада міністра без створення міністерства", - пояснив він.

Яценюк також закликав парламентську коаліцію, міністра оборони Степана Полторака, главу МВС Арсена Авакова, неурядові організації, членів уряду надати свої пропозиції щодо кандидатури на посаду міністра у справах учасників АТО, який би здійснював координацію роботи щодо медичної, психологічної та соціальної реабілітації для 131 тис. учасників АТО.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував можливе створення посади віце-прем'єр-міністра з питань реабілітації учасників АТО. Він зазначив, що якщо Верховна Рада не підтримає цю ідею, Кабмін може призначити уповноваженого з даного питання.