ua en ru

Яценюк: пропонує провести зустріч фракцій, щоб досягти рішення щодо ренти на видобуток газу

Яценюк: пропонує провести зустріч фракцій, щоб досягти рішення щодо ренти на видобуток газу Фото: Арсеній Яценюк

Нардепи мають бути зацікавлені в прийнятті рішення щодо даного питання

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував провести зустріч з парламентськими фракціями, щоб досягти рішення щодо зниження рентної ставки на видобуток газу. Про це Яценюк заявив в ході вечірнього засідання Верховної Ради України (ВРУ), передає кореспондент РБК-Україна.

"Я пропоную зараз зробити велику зустріч у Президента України разом з парламентськими фракціями коаліції, які ставили підписи під коаліційною угодою і брали на себе відповідальність, знайти рішення (я перший, хто зацікавлений в тому, щоб це рішення було знайдено), але це рішення повинно відповідати не просто бажанню мати низькі тарифи, а реальним економічним підвалинам", - заявив Яценюк.

За його словами, нардепи мають бути зацікавлені в прийнятті рішення щодо даного питання.

"Ну, немає його безкоштовного, коштує він у Європі 250 американських доларів, не 500, як у російському контракті, 250, як ми сьогодні його купуємо. Дорогі народні депутати, хотілося б, щоб і бензин вдвічі дешевший був від ринкових цін у світі. Хотілось би, щоб і ковбаса була безкоштовна, і щоб горілку задурно роздавали - ну такого немає", - додав Яценюк.

Прем'єр нагадав, що сформована рік тому парламентська коаліція взяла на себе політичну відповідальність і підписала коаліційну угоду, "з тим, щоби рівень тарифів в Україні відповідав ринковому рівню – це імпортна ціна плюс ПДВ і транспорт".

"Незважаючи на це, ми знайшли можливість продавати газ в соціальній нормі не по 7200, а по 3600 гривень на опалювальний сезон", - зазначив голова уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України (ВРУ) не змогла проголосувати у другому читанні за законопроект щодо зниження рентної ставки на видобуток газу.

Рада відправила на повторне друге читання закон щодо рентної плати на добування газу.