ua en ru

Яценюк доручив провести зустріч з головами великих компаній щодо безпеки перевезень в зоні АТО

Яценюк доручив провести зустріч з головами великих компаній щодо безпеки перевезень в зоні АТО Фото: Яценюк доручив провести зустріч з главами великих компаній з безпеки перевезень в АТО

Метою наради є стимулювання експорту

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив відомствам організувати зустріч з керівниками великих компаній для вирішення питань експорту товарів, безпеки перевезень, зокрема перевезень в зоні АТО. Про це він заявив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу, щоб Міністерство економіки України, в першу чергу торговий представник України, після проведеного мною ряду зустрічей з власниками та представниками компаній, які здійснюють експортні поставки на територію України, а також з металургами, енергетиками, гірничо-збагачувальні підприємства і транспортні компанії необхідно провести велику зустріч. Запросіть, будь ласка, разом з Міністерством інфраструктури та міністром внутрішніх справ", - заявив він.

Яценюк уточнив, що на зустріч повинні бути запрошені керівники найбільших металургійного заводів, керівники гірничо-збагачувальних комбінатів, великих енергетичних компаній, керівництво "Укрзалізниці", Міністерство внутрішніх справ і Нацгвардія. Також він наголосив на необхідності присутності на зустрічі міністра енергетики та представників підприємств машинобудівництва.

Метою наради, за словами прем'єр-міністра, зокрема є стимулювання експорту.

Яценюк також запропонував провисання дану зустріч у вівторок, 29 березня.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) в січні-лютому 2016 року підприємствами транспорту перевезено 88,9 млн т вантажів, що на 2,8% більше, ніж за відповідний період 2015 року.