ua en ru

Яценюк доручив голові АМКУ підготувати новий закон про економічну конкуренцію

Яценюк доручив голові АМКУ підготувати новий закон про економічну конкуренцію Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк дав Терентьєву термін до листопада 2015 р

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив новому голові Антимонопольного комітету України Юрію Терентьєву підготувати нову редакцію закону про економічну конкуренцію. Про це Яценюк заявив сьогодні під час представлення голови АМКУ Терентьєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пане голово (голова АМКУ Юрій Терентьєв - ред.), Кабінет міністрів готовий до того, щоб внести до парламенту нову редакцію закону України про економічну конкуренцію. До листопада місяця у нас там є термін, але буду дякувати вам, якщо ви підготуєте нову редакцію закону швидше. Міністерство економіки, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції перед поїздкою до вас вже отримали доручення. Тобто як тільки ви будете готові на те, щоб Кабінет міністрів розглянув новий проект закону про економічну конкуренцію, і ми зразу внесемо його до парламенту",- заявив Яценюк.

При цьому прем'єр також пояснив, що повинно бути відображено у законі.

"У першу чергу прозорість і ефективність роботи Антимонопольного комітету. Щоб не було дискусій про те, що затягують розгляд питань, непрозоро, що безпосередньо особа, по відношенню до якої здійснюється антимонопольні розслідування, наприклад, не запрошується на засідання Антимонопольного комітету, або особа, по відношенню до якої здійснюється дія Антимонопольного комітету",- сказав Яценюк.

Він також попросив Терентьєва провести консультації з європейськими партнерами в рамках угоди про асоціацію, яка містить чіткий перелік питань, які повинні бути регульовані законодавством.

Нагадаємо, Яценюк назвав демонополізацію енергетичного сектора основним завданням АМКУ.