ua en ru

Яценюк: Порошенко внесе доопрацьований Податковий кодекс в Раду

Яценюк: Порошенко внесе доопрацьований Податковий кодекс в Раду Фото: Арсеній Яценюк

Кабмін передасть кодекс президенту

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що президент Петро Порошенко внесе доопрацьований Податковий кодекс в Верховну Раду. Про це він сказав в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора ми з президентом досягнули наступної домовленості. Кабінет міністрів України допрацьовує після вчорашніх домовленостей відповідний Податковий кодекс. Ми вносимо цей податковий кодекс президенту країни і він, користуючись своїми конституційними повноваженнями, вносить його до парламенту з клопотанням щодо розгляду його за невідкладною процедурою як першочерговий",- розповів Яценюк.

Прем'єр зазначив, що документ складається з 700 сторінок і потребує часу для вивчення платниками податків.

Він підкреслив, що другий компроміс полягає в тому, що всі ставки податків, анонсовані міністром фінансів, будуть діяти з 1 січня 2016 року, сам Податковий кодекс набуде чинності з другого кварталу 2016 року.

"В українського бізнесу буде три місяці на те, щоби вивчити детально Податковий кодекс. Якщо треба буде внести необхідні зміни, в нас буде цілий квартал",- додав він.

Нагадаємо, уряд на своєму засіданні 9 грудня 2015 року не буде приймати рішення щодо державного бюджету на 2016 рік і податкової реформи.