ua en ru

Яценюк: перестаньте нас лякати відставкою, не зупинимось на півдорозі

Яценюк: перестаньте нас лякати відставкою, не зупинимось на півдорозі Фото: премєр-міністр Арсеній Яценюк

Прем'єр запевнив, що його команда прийшла працювати в Кабмін задля реальних змін у країні

Премєр-міністр Арсеній Яценюк закликав політиків не лякати відставкою його та урядову команду, яка не зупинятиметься на половині дорозі в проведенні реформ. Про це він сказав у "10 хвилинах" увечері 7 лютого, повідомляє сайт Кабміну.

Яценюк наголосив, що політична дискусія про необхідність зміни уряду "іде з першого дня, коли цей уряд було призначено". Прем'єр підкреслив, що президент і Верховна Рада мають право внести до парламенту резолюцію недовіри Кабінету міністрів.

"Якщо будь-хто з наших політичних діячів вважає, що цей уряд не виконує програму і не проводить реформи, це означає, що до парламенту можна внести 150 голосів резолюцію недовіри уряду і проголосувати відповідну відставку", - нагадав він.

"Але перестаньте нас лякати відставкою. Ми прийшли сюди працювати задля реальних змін у країні. І зараз мова іде не про персоналії, а про конкретні ціннісні речі. Про економічну програму стабілізації ситуації в країні і про політичну стабільність в Українській державі", - запевнив прем'єр.

Глава уряду також повідомив, що його команда і він сам не зупинятимуться на половині дорозі в проведенні реформ.

"Саме тому українські міністри вирішили повернутися назад до уряду для того, щоб проводити ці зміни в країні на тих принципах, які щойно виголошені. Якщо в будь-кого іншого є альтернативна програма, чи він не поділяє ті принципи, які були проголошені, беріть відповідальність на себе. Але ми будемо далі продовжувати іти цим шляхом", - пообіцяв Яценюк.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що урядова команда готова далі продовжувати свою роботу, якщо на неї не чинитиметься тиск із боку політичних фігур і бізнесменів.