ua en ru

Яценюк заперечує секретні домовленості з Коломойським

Яценюк заперечує секретні домовленості з Коломойським Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр заперечує угоди з Ігорем Коломойським перед його відставкою з посади голови ДнепрОГА у березні 2015 року

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заперечує факт будь-яких секретних домовленостей з бізнесменом Ігорем Коломойським. Про це йдеться у відповіді на депутатський запит нардепа від "Блоку Петра Порошенко" Мустафи Найєма.

За словами Найєма, у грудні Коломойський в інтерв'ю заявляв про те, що при звільненні з посади голови Дніпропетровської ОДА досяг угод з Яценюком і президентом Петром Порошенком, зокрема з економічних, політичних та особистих питань.

"Прем'єр-міністр України діє від імені уряду України виключно на умовах і підставах, визначених законом України "Про Кабінет міністрів України". Будь-які угоди, які підписуються від імені України, або рішення уряду є публічними та оприлюднюються на офіційному веб-сайті Кабінету міністрів України", - зазначив Яценюк.

Також він підтвердив, що зустрічався з Коломойським і його партнером Геннадієм Боголюбовим, які є представниками приватних акціонерів "Укрнафти", для того, щоб "вирішити питання управління суспільством ... а також з питання предарбитражного повідомлення приватних акціонерів товариства держави Україна про стягнення 5 млрд доларів".

Арсеній Яценюк заперечує факт будь-яких домовленостей з Ігорем Коломойським після звільнення з посади губернатор Дніпропетро...

Опубліковано Mustafa Nayyem 10 січня 2016 р.

Нагадаємо, Порошенко звільнив Коломойського з посади голови ДнепрОГА у березні 2015 року після скандалу із захопленням офісу "Укрнафти". Відповідний указ № 173/2015 глава держави підписав під час зустрічі з ним.