ua en ru

Яценюк назвав митниці, які будуть передані в управління британській компанії

Яценюк назвав митниці, які будуть передані в управління британській компанії Фото: Арсеній Яценюк

Також прем'єр поставив перед британцями три завдання

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, які митниці будуть передані в управління британській компанії. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів Україн, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Кабінет міністрів України приймає рішення про створення невідкладно робочої групи щодо передачі низки митниць в управління британській компанії. Ми розглядаємо у першу чергу - це Закарпатська, Львівська, Волинська, Чернівецька митниці, які повинні піти під управління незалежної фахової компанії. На цих митницях повинен бути наведений порядок", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що перед британською компанією буде поставлено три завдання: перше - боротьба з контрабандою, друге - збільшення доходів митниці, третє - це інституційна спроможність митної служби.

"Тобто експериментально ми розглядаємо передачу цих митниць у найкоротші терміни. Голова Державної фіскальної служби отримав відповідне доручення. Ми з міністром фінансів займаємо єдину позицію і ці експериментальні митниці дадуть можливість нам натренувати у тому числі і нових українських митників для того, щоб вся система митної служби, яка залишається корумпованою, залишається пострадянською і, на жаль, не виконує своєї основної функції - це збір доходів і прозорість і чесність при митному оформленні, була реформована у найкоротші терміни", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше Яценюк анонсував передачу деяких митниць в управління британської компанії .