ua en ru

Яценюк сподівається на прийняття Радою законопроектів для отримання другого траншу МВФ

Яценюк сподівається на прийняття Радою законопроектів для отримання другого траншу МВФ Фото: Арсеній Яценюк і Крістін Лагард

Засідання Ради директорів МВФ щодо наступного траншу може пройти вже в липні

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що наступного тижня Верховна Рада ухвалить законопроекти, необхідні для отримання другого траншу МВФ. Про це Яценюк заявив по завершенні зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард в ході його робочого візиту до Вашингтона, передає прес-служба Кабміну.

"Очікую, що український парламент на наступному тижні підтримає три закони, необхідні для отримання другого траншу МВФ і щоб програма з Міжнародним валютним фондом виконувалася", - підкреслив Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо позиції МВФ щодо наступного траншу допомоги Україні, глава уряду зазначив, що парламент повинен проголосувати за закони, які вже кілька разів обговорювалися, є досить простими і не є політично уразливими для кожного нардепа.

"Сподіваюся, що вже у першій декаді наступного місяця може бути наступне засідання Ради директорів МВФ щодо наступного траншу", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося раніше, МВФ надасть Україні гроші, незважаючи на відсутність домовленостей з кредиторами.