ua en ru

Яценюк: аварії Boeing на Донбасі російські спецслужби спланували

Яценюк: аварії Boeing на Донбасі російські спецслужби спланували Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр упевнений, що сепаратисти не впоралися б з системою "Бук"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що крах малайзійського Boeing рейсу МН17 на Донбасі було сплановано російськими спецслужбами. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив прем'єр-Міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене особисто немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російськими спецслужбами за сбитию цивільного літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17. Нашими експертами і фахівцями проведено десятки досліджень, які також будуть оприлюднені і презентовані представникам ЗМІ",- заявив Яценюк.

При цьому він також зазначив, що на думку експертів, літак був збитий з території, контрольованій російськими бойовиками.

"Сумнівів немає, що п'яні сепаратисти не вміють керувати системою "Бук", а це означає, що цими системами керували виключно професійні російські військові",- підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофу 17 липня 2014 р. в Донецькій області України в районі села Грабове. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Попередній звіт міжнародної комісії з розслідування авіакатастрофи був опублікований 9 вересня 2014 р. Сьогодні Рада безпеки Нідерландів представить остаточний звіт з розслідування цієї авіакатастрофи.