ua en ru

Яценюк: кредит МВФ не піде на соціальні виплати

Яценюк: кредит МВФ не піде на соціальні виплати Арсеній Яценюк

Кредит Міжнародного валютного фонду не піде на соціальні виплати. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Все попередні заходи, які мали б бути виконані українським урядом, парламентом і схвалені Президентом, всі заходи зроблені. Ми очікуємо позитивного рішення Ради директорів МВФ. Загальна програма 4 роки. Обсяг фінансування 25 млрд доларів", - заявив Яценюк.

За його словами, на жаль, ці кошти не підуть на соціальні виплати, пенсії та зарплати. Ці кошти не будуть спрямовані на підвищення соціальних стандартів.
Яценюк зазначив, що ці кошти стануть запорукою того, що українська економіка почне зростати.

"Ми збільшимо доходи державного бюджету і це дасть можливість переглянути нам соціальні стандарти в бік збільшення, створити робочі місця, стабілізувати економіку України, збільшити експорт, стабілізувати валютний курс", - додав Яценюк.

Раніше український прем'єр заявляв, що міжнародні кредити в обсязі 3,5 млрд дол. Підуть на модернізацію української газотранспортної системи та інфраструктурні проекти.