ua en ru

Яценюк ініціює звільнення т.в.о. міністра екології Курикіна

Яценюк ініціює звільнення т.в.о. міністра екології Курикіна Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр доручив НАБ розслідувати "кіотську справа"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює звільнення т.в.о. голови Міністерства екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна. Про це прем'єр заявив під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами розслідування, по-перше, я виношу на розгляд уряду рішення про звільнення з займаної посади в. о. міністра екології та природних ресурсів", - заявив Яценюк.

Крім того, за словами Яценюка, матеріали службового розслідування "киотсткому справі" будуть передані в Національне антикорупційне бюро (НАБ).

"Я прошу персонально керівника Національного антикорупційного бюро пана Ситника взяти ці матеріали під особистий контроль і порушити реальну кримінальну виробництво і взяти цих корупціонерів. Ще не допустити того, щоб вони швидко покинули територію України", - додав прем'єр.

"Якщо б ми не зреагували оперативно, то цих 550 млн відповідно до виграному тендеру пішли б на фіктивну фірму, далі це все б перетворили в готівку, були б просто вкрадені з державного бюджету", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, 13 січня Арсеній Яценюк доручив заступнику міністра екології, міністерства фінансів і держказначейства зайнятися поверненням Японії невикористаних грошей, які Україна отримала в 2009-2010 роках від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу.