ua en ru

Яценюк ініціює зйомки ще 30 короткометражок про Україну в Другій світовій війні

Яценюк ініціює зйомки ще 30 короткометражок про Україну в Другій світовій війні Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

За словами Яценюка, по цій темі є мільйони історій

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює зйомки ще 30 короткометражних відеофільмів про участь і перемогу України у Другій світовій війні. Про це він заявив журналістам по завершенні виїзного засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я проходив якраз зараз по музею, ну ще принаймні два-три десятки видеоисторий ще можна відзняти, де Трумен, Рузвельт вручають ордени українцям, які боролися у Другій світовій війні, де українець підписує Пакт про капітуляцію Японії. Тобто ще цих історій можуть бути десятки, сотні, а взагалі їх - мільйони. Ми просто про них не знали. Радянський Союз їх на свій лад перекручував, перемелював і робив версію правди", - зазначив Яценюк.

Прем'єр зазначив, що 12 коротких відеофільмів, знятих до 70-ї річниці закінчення Другої світової війни, в першу чергу орієнтовані на дітей і старше покоління.

"Це для тих, хто вже почав ходити і розуміти, що по телевізору показують, це... і для старшого покоління, щоб старше покоління побачило - є правдива історія і ми творили, як Україна, цю історію", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Яценюк, коментуючи інформацію про появу російського фільму "Крим. Шлях на Батьківщину", заявив, що хоче зняти свій фільм - "Крим: Злочин і покарання".